Auto ramt verkeerslicht tijdens politieachtervolging in Hoofddorp

© Foto: Michel van Bergen

Hoofddorp

Een 20-jarige Hoofddorper is in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 5.00 uur tegen een verkeerslicht gereden op het kruispunt van de Drie Merenweg en de Kruisweg in Hoofddorp. Dit gebeurde tijdens een ’heftige’ politieachtervolging, waarbij de auto door twee dienstwagens werd klemgereden.

De bestuurder van de auto had eerder een stopteken genegeerd en reed met snelheden van over de 100 kilometer per uur door woonwijken. Agenten zetten daarop de achtervolging in.

Meerdere politieauto’s kwamen ter plaatse om de bestuurder te stoppen. Op de Drie Merenweg in Hoofddorp kwam de vluchtende automobilist in botsing met een van de politievoertuigen, waarna zijn auto tot stilstand kwam tegen een paal.

Daar stopte de achtervolging nog niet, de Hoofddorper ging er te voet vandoor. Hij kwam daarbij niet ver en agenten konden de bestuurder al snel inrekenen.

Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. Een ambulance was uit voorzorg ter plaatse en controleerde de vijf medepassagiers van de 20-jarige automobilist.

De automobilist is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij bleek na een ademanalyse en speekseltest onder invloed te zijn geweest van zowel alcohol als drugs.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) startte een onderzoek en stelde alle sporen op het kruispunt veilig.

Foto’s: Michel van Bergen

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.