Rijsenhouter Alex Turk op koers voor stripprijs

tekening Alex Turk

tekening Alex Turk

Paul van der Kooij
Rijsenhout

Zeker, zijn stripboek ’Timo 4 Hoog en droog’ ligt mooi op koers voor de publieksprijs die dit weekeinde wordt uitgereikt. Maar striptekenaar Alex Turk uit Rijsenhout weet als geen ander dat hij het ook de komende dagen van zijn vrienden moet hebben.

De voorsprong op nummer twee, ’De grappigste avonturen van Donald Duck 44’, bedroeg maandag slechts achttien stemmen in de Stripschapprijscategorie ’Nederlands jeugd’.

En dus is de boodschap die hij via bovenstaande tekening, www.timostrip. nl en de Facebookpagina’s van hem, vrienden en familieleden de wereld in slingert: vrienden moeten tot donderdag 20.00 uur blijven stemmen. Want dan sluiten de digitale stembussen.

Sappige wortels

Ook Kidsweek is wervend bezig. Het stripkonijn staat al sinds 2004 in het jeugdblad en de lezers kregen ook vorige week weer mee dat ’Timo kans maakt om het Beste Jeugdalbum van het jaar te worden. En iedereen mag stemmen!’

Een overzichtje vol sappige wortels en eigenwijze kabouters dat erbij was geplaatst, maakte lieve reacties los. ,,Ik heb op je gestemd, hopelijk ga je winnen!’’, laat Lia bijvoorbeeld weten. ,,Timo moet winnen!!!’’, melden Loes en Lotte. Volgens Yvette is Timo ’het leukste konijn ter wereld’ en Huppeldepop weet dat-ie ’egt een kans maakt.’ Plus de nodige ’hup Timo’s’.

Vijftig procent

Hoeveel kans Alex denkt te maken? Hij houdt het op ’vijftig procent’. Hoe graag hij ook op zijn vrienden vertrouwt, hij beseft dat Donald Duck ’een icoon is’. ,,En er werkt natuurlijk een grote groep en tekenaars en schrijvers mee.’’

Ach, er is ook nog een juryprijs…

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.