Haarlemmermeer promoot zich in Amerikaanse staat Florida

Bart Boele
Hoofddorp

Haarlemmermeer promoot zichzelf deze week in de Amerikaanse staat Florida.

VVD-wethouder Adam Elzakalai is daar om de Metropoolregio Amsterdam onder de aandacht van het internationale, maar vooral het Amerikaanse bedrijfsleven te brengen.

Elzakalai is uit hoofde van zijn functie als wethouder economische en luchtvaartzaken in Haarlemmermeer, voorzitter van de vereniging Amsterdam Airport Area. Die is verantwoordelijk voor de internationale marketing en acquisitie van de regio Amsterdam. Omdat de luchthaven Schiphol als economische motor van die regio in Haarlemmermeer is gelegen, mag de wethouder luchtvaartzaken voorzitter van de AAA zijn.

Het is van belang dat degene die deze symbolische functie bekleedt aanwezig is in de steden Orlando en Miami waar bijeenkomsten worden gehouden door de beurs MRO Americas. Van alle luchtvaartactiviteiten in Nederland heeft tweederde banden met de MRO-deelnemende bedrijven. Bij elkaar leveren die in de metropoolregio Amsterdam duizenden arbeidsplaatsen op, voor het merendeel afkomstig van bedrijven uit de Verenigde Staten.

Het is de taak van de AAA om goede contacten met die ondernemingen te onderhouden zodat ze in de regio Schiphol actief blijven en liefst daar extra activiteiten naartoe overbrengen. Om dat te bereiken moet de regio zijn gezicht laten zien tijdens netwerkbijeenkomsten, zoals de MRO-beurs in Florida.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.