Haarlemmermeer Culinair keert terug in Hoofddorp

Organisator Martin Langeveld denkt dat Haarlemmermeer Culinair gezelliger wordt dankzij de Perfect Sky-overkapping.© Foto Perfect Sky

Wessel Mekking
Hoofddorp

Een grote centrale overkapping, veel verschillende cocktails en muzikaal entertainment. Het zijn de nieuwe ingrediënten van het evenement Haarlemmermeer Culinair, dat na twee jaar terugkeert in het centrum van Hoofddorp. De komende editie is van vrijdag 7 juli tot en met zondag 9 juli.

De laatste editie van Haarlemmermeer Culinair vond plaats in 2015, tegelijkertijd met Meer Jazz. Dat werd geen succes, mede omdat beide evenementen een ander publiek trokken. Daarna besloot de organisatie van Haarlemmermeer Culinair een jaar over te slaan om de tijd te nemen om na te denken over de toekomst.

,,We hebben een beetje een nieuw jasje’’, vertelt mede-organisator Martin Langeveld. ,,We denken dat het gezelliger wordt met de overkapping.’’ Het gaat om een zogeheten Perfect Sky-tent. Daar staat de centrale bar, waar onder meer allerlei soorten cocktails, bieren en wijnen worden verkocht. Ook verzorgen artiesten onder de overkapping de muziek. Het zal gaan om ’relaxte eetmuziek’, belooft Langeveld. Dj’s draaien loungemuziek.

De hapjes die worden geserveerd tijdens Haarlemmermeer Culinair, kosten tussen de 1,25 en 7,50 euro, oftewel van een halve munt tot en met drie munten. Behalve tien restaurants zijn ook zes andere ondernemers die iets met eten doen present. ,,In totaal worden vijftig tot zeventig verschillende hapjes geserveerd’’, belooft Langeveld. Onder meer Bar Bistro Joseph, Smokey Village, Oesters & Zo, Brandt in de keuken en Bij Thomas & Hendrik maken hun opwachting tijdens Haarlemmermeer Culinair.

Kinderspeelparadijs en Pannenkoekenhuis Het Speelkasteel is ook aanwezig en verzorgt de opvang van kinderen. ,,Ouders kunnen een hapje eten, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.’’

Oudgedienden Langeveld en Eric van den Brink hebben in Thom van Riel en Robert van Leeuwen twee ’jonge honden’ die helpen met het organiseren van Haarlemmermeer Culinair. Het duo is werkzaam bij Joseph.

Overwogen werd om het evenement een andere naam te geven. ,,We hebben om ons heen gepolst. De deelnemers vonden dat een naamsverandering niet nodig was. Haarlemmermeer Culinair is inmiddels een begrip’’, heeft Langeveld ervaren.

Of het Raadhuisplein de vaste thuisbasis wordt van het evenement, weet hij nog niet. Dat hangt ook af van de gemeentelijke plannen voor het plein. Een van de voordelen van de locatie is dat daar 24 uur per dag stroom is en dat dus geen aggregaat hoeft te worden neergezet voor ’Culinair’. Eerder werd het evenement gehouden op het Burgemeester Van Stamplein en het Dik Tromplein.

Haarlemmermeer Culinair begint op vrijdag 7 juli om 16 uur en op zaterdag 8 en zondag 9 juli om 14 uur.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.