RCH mazzelt tegen gelijkwaardig BSM

© Foto ANP

bart slegers
Haarlem

BSM verkocht de huid duur tegen RCH, maar de bezoekers vertrokken richting Heemstede met een 1-2 zege op zak.

RCH mocht over geluk spreken met drie punten, want BSM was minstens gelijkwaardig aan de ploeg van trainer Stephan Spruijt. Urwin IJssel kopte een hoekschop achter de doelman waarna 0-1 ook de ruststand was. BSM staat dit seizoen onder leiding van trainer Lennart Loorbach en de jonge oefenmeester heeft veel aan de conditie gewerkt tijdens de voorbereiding.

,,Maar dan wel met de bal”, verduidelijkte Loorbach. ,,Zo waren we dus na de rust heer en meester. RCH kwam maar moeizaam van de eigen helft af. Helaas profiteerden we niet van de kansen die we kregen. De spelers waren doodziek van de nederlaag en dat geeft wel aan dat er zeker meer in zat. En dat we een rol van betekenis willen spelen.”

Twintig minuten voor tijd schoot nieuwkomer Nick Foree de gelijkmaker tegen het net. Op dat moment was dat ook zeker verdiend. ,,BSM was conditioneel sterker dan vorig seizoen en daar hadden we het moeilijk mee”. lichtte Spruijt de veldverhoudingen toe.

RCH bracht de van blessures teruggekeerde Rick Balaydin en Tim van Klink binnen de lijnen. Deze kwaliteitsimpuls deed de bezoekers goed. Een paar minuten voor tijd kroonde Balaydin zich tot matchwinner.

Onze Gezellen moest op bezoek bij het onbekende OSC uit Amsterdam. De Haarlemmers zegevierden met 1-4 maar trainer Delano Snijders was blij dat zijn ploeg deze uitwedstrijd meteen had gehad.

,,Het is echt een bijzondere club. Ze hadden geen trainer en in de tweede helft geen grensrechter. Sommige spelers kwamen een kwartier voor de wedstrijd binnen druppelen en hadden dus geen warming-up in de benen.”

Toch kwam OSC aan de leiding voor de rust, maar Mitchel Geeven streek die plooi glad. Na de thee ging de conditionele achterstand van de hoofdstedelingen een rol spelen. ,,Daardoor konden we makkelijk uitlopen naar een ruime zege. Al speelden we voor de rust echt matig”, vertelde Snijders.

Voor OG scoorden in het tweede bedrijf Geeven, Jurre Dekker uit een penalty en Tim Jansen.

Geel Wit ’20 keerde terug in de vierde klasse en dat werd een harde les. Atletico Club Amsterdam won met 8-3.

Maar Geel Wit speelde liefst 86 minuten met een man minder, omdat Winay Uittenbogaard al heel vroeg een rode kaart kreeg. Die overtreding leverde ook een strafschop en de 1-0 op.

Voor de rust stond het al 4-1 en zo kon alleen Daryll Cop wat terug doen. Valentijn M’zaad scoorde twee maal na de rust, maar verder dan drie treffers kwamen de Haarlemmers niet.

,,Dan staat er 8-3 en denkt iedereen dat we volledig zijn weggespeeld. De tegenstander had het meeste balbezit maar we speelden bijna een heel duel met tien man. We hebben een zeer jong elftal en konden het niet bolwerken”, analyseerde trainer Radjin de Haan de zeperd. ,,We hebben nog wel een hoop werk aan de winkel.”

De vierde klasse D heeft dit seizoen dertien clubs. Terrasvogels was zondag vrij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal