Schoten en Pancratius verspelen winst

Patrick Moeke
Tweede klasse zaterdag

Schoten is het avontuur in de tweede klasse begonnen met een nipte 3-2 nederlaag tegen ZAP. De Haarlemmers stonden bij het ingaan van de blessuretijd nog op een 2-1 voorsprong, dus het verlies kwam hard aan.

,,In de eerste helft zijn we overlopen", zag coach Tom Jacob. ,,Toen hebben we het een en ander omgezet en een kwartier na rust stonden we zowaar op een 2-1 voorsprong."

De Haarlemmers kwamen voor rust op achterstand. Via Sven Bonhof en Joey Blom kantelde het duel. Jacob: ,,Ik moet mijn doelman Thijs Hofman een compliment maken. Hij stond fantastisch te keepen en hield ons meerdere keren in de wedstrijd."

Toch moest de sluitpost diep in blessuretijd twee doelpunten incasseren en ging het duel verloren. ,,Dit is zuur. We moeten doorpakken en volgende week een goed resultaat neerzetten."

Ook Pancratius incasseerde een doelpunt in blessuretijd, maar anders dan Schoten hield de ploeg uit Badhoevedorp tegen Nieuw West wél een punt over aan het duel: 2-2.

,,Het spel speelde zich vooral af op de helft van onze tegenstander af en we voetbalden best goed", vond trainer Danny Hijzelendoorn. ,,Dan is het des te zuurder dat we niet hebben gewonnen."

Namens Pancratius kwamen Bas Pel (1-0) en Justin Ruijter (2-1) tot scoren, maar hun doelpunten bleken niet voldoende om de zege veilig te stellen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen