Op Schiphol ontdekt contant geld leidt tot aanhouding Hoofddorper en Bunschoter

HOOFDDORP

Een 39-jarige man uit Hoofddorp en een 25-jarige man uit Bunschoten zitten vast in een onderzoek naar een criminele organisatie waar zij deel van uit zouden maken. De politie kwam hen op het spoor nadat bij een andere man €50.000 euro aan contant geld was gevonden op Schiphol.

Dat meldt het OM Noord-Holland vrijdag in een persbericht. De bal kwam aan het rollen toen in april van dit jaar een 45-jarige man uit de Dominicaanse republiek met €50.000,- aan contant geld op Schiphol werd aangehouden. Onderzoek naar de herkomst van dat geld leidde tot een huiszoeking in Hoofddorp, waar de 39-jarige met zijn partner verbleef. Daar werd nog meer geld, een designgarderobe ter waarde van €20.000, dure merkhorloges en een vuurwapen aangetroffen. In de auto van de bewoners, die (net als de woning) op naam van een iemand anders stond, werden bovendien twee koffers met verborgen compartimenten gevonden, met daarin ruim vijftien kilo XTC pillen.

De man uit Hoofddorp zit sinds zijn aanhouding vast, terwijl het onderzoek doorliep. Na zijn arrestatie bleek hij door te zijn gegaan met zijn criminele praktijken. Dat leidde tot aanhouding van de man uit Bunschoten. De twee Noord-Hollanders hadden volgens het OM plannen gemaakt om een grote hoeveelheid cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Toronto te smokkelen. Ook waren ze bezig met het ronselen van dames, vermoedelijk om via hen drugs en geld in en uit Nederland te vervoeren.

De rechtbank buigt zich dinsdag 25 september over de voortzetting van de voorlopige hechtenis van de man uit Hoofddorp.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.