Rijsenhoutse Jaap Vreeken op zoek naar liefde in Boer zoekt Vrouw

Hilversum

Drie boeren uit Noord-Holland waren zondagavond te zien in de kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw. Jaap Vreeken uit Rijsenhout en Marnix Knetemann uit Wijdewormer zijn door in het televisieprogramma. Jan Bakker uit Sijbekarspel gaat achter de schermen verder in zijn zoektocht.

Bloemenkweker Jaap Vreeken (50) uit Rijsenhout had niet verwacht dat hij 48 brieven zou ontvangen. ’Heel bijzonder’, zei hij tegen presentatrice Yvon Jaspers in de uitzending. ,,Ik had voor mezelf geen verwachtingen. Misschien vijftien of twintig, dan was ik al blij geweest.”

Marnix Knetemann (40) uit Wijdewormer is vleesveehouder en ponyfokker. 75 dames schreven hem een brief. ’O, jemig joh’, reageerde Marnix. ’Die moet ik vandaag allemaal gelezen hebben?’ De boer is zoon van wielrenner Gerrie Knetemann.

Boer Jan Bakker (60) uit Sijbekarspel kreeg met 33 brieven niet genoeg stuks om door te gaan in het televisieprogramma. Jan runt samen met zijn twee zoons een melkveehouderij. Hij is weduwnaar. Jan was verbijsterd over alle lieve brieven voor hem.

De aflevering is hier terug te kijken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.