Speciale jubileumtegel Joost Swarte voor Toneelschuur

Het tegeltje© Ontwerp Joost Swarte

Leontien van Engelen
Haarlem

De Toneelschuur is jarig en viert dat met de uitgifte van een bijzondere jubileumtegel met een prent van de Haarlemse striptekenaar Joost Swarte.

De tegel is zowel bij de Toneelschuur als bij Kunst centrum Haarlem verkrijgbaar. De twee instanties hebben de handen ineengeslagen omdat Swarte zowel met de vijftigjarige Schuur als met het kunstcentrum een bijzondere band heeft. De Haarlemse kunstenaar tekende voor het ontwerp van de Toneelschuur, en hij is vertegenwoordigd in de uitleencollectie van Kunst centrum Haarlem.

Daarbij gaan de banden tussen de Toneelschuur en Kunst centrum Haarlem ver terug. Frans Lommerse, scheidend directeur Toneelschuur, was in 1971 betrokken bij de oprichting van de SBK, de voorloper van Kunst centrum Haarlem.

De tegel met de afbeelding getiteld Toneelschuur Speelt, is op beide locaties te koop en zit in een cadeaudoosje met een bon voor het lenen van kunst bij Kunst centrum Haarlem en een bon voor een try-out voor een van de vier voorstellingen die Toneelschuur Producties dit seizoen in de Toneelschuur speelt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.