Roeier Schwarz overtuigend naar finale WK

Bram Schwarz.© Archieffoto EPA

Coen Eggenkamp
Plovdiv

Haarlemmer Bram Schwarz is er op een overtuigende manier in geslaagd zich met de mannen vier-zonder-stuurman te plaatsen voor de finale van de wereldkampioenschappen roeien.

In het Bulgaarse Plovdiv kwam het kwartet, met verder Björn van den Ende, Tone Wieten en Jasper Tissen, in de halve eindstrijd matig uit de startblokken, maar er volgde een uitstekend tweede stuk. Op de finishlijn bleek alleen de tot voor kort onverslaanbaar geachte Australiërs sneller.

De Nederlandse boot eindigde binnen één seconde van de wereldkampioenen. ,,Iets voor de helft voelde ik ineens enorme controle. Dat konden we optimaal gebruiken bij onze versnelling die we op de 1.000 meter wilden plaatsen. Toen schoten we vooruit”, zo vertelt Schwarz.

De pas 20-jarige Haarlemmer denkt zelfs dat er in de finale nog meer te halen valt, zo laat hij weten. ,,Ik denk dat niemand onverslaanbaar is, ook Australië niet. Als je vaker tegen elkaar racet weet je waar ieders sterke maar ook mindere punten zitten. Als we zaterdag iets dichterbij liggen en dan weer hetzelfde roeien als nu op het eind, moet het zeker mogelijk zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen