Huissleutels voor bewoners nieuwbouw Jonkheer Van de Poll Nieuw-Vennep

De bewoners van de eerste opgeleverde huurwoningen in de Jonkheer Van de Pollstraat.© Foto: Ymere/Marine Goulmy

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

De eerste bewoners van de totaal vernieuwde Jonkheer Van de Pollstraat hebben deze week de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning gekregen.

Regiomanager Remco Pols van woningcorporatie Ymere overhandigde woensdag de sleutels aan de huurders van de dertien huizen. Aan de Jonkheer Van de Pollstraat zijn 53 nieuwe eengezinswoningen gebouwd, 40 ervan zijn koop. Aan de Gelevinkstraat zijn alleen sociale huurwoningen neergezet, 41 appartementen en 10 eengezinswoningen.

Kea Mosselveld (49) meldde Ymere blij te zijn met haar nieuwe woning. ,,Met ons gezin woonden we eerst op een tweekamerflat. En nu deze woning met drie grote kamers en een mooie diepe tuin.’’

De Nieuwe Kom is het nieuwe deel van het centrum van Nieuw-Vennep. Na jarenlang grotendeels braak te hebben gelegen, lijkt het nu hard te gaan. Het medisch centrum bij de Doorbraak is momenteel in aanbouw. Ook bestaan voor andere delen van het gebied plannen. Maar een woordvoerder van wethouder Tom Horn, die Nieuwe Kom in zijn portefeuille heeft, kan nog geen overzicht geven wat precies allemaal speelt en wat de status ervan is.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.