Kenamju kan titel clubteams niet verdedigen

Haarlem

Het Haarlemse Kenamju werd vorig jaar zowel bij de mannen als de vrouwen Nederlands kampioen bij de senioren clubteams. Naar nu blijkt is dat voor het laatst geweest, want Judo Bond Nederland heeft het evenement met ingang van dit jaar geschrapt.

Reden is dat de betere judoka’s veelal alleen nog trainen bij regionale trainingscentra of bij sportcentrum Papendal. Daardoor hebben de judoka’s niet meer zoals vroeger een sterke binding met de club waar ze vandaan komen.

Mixteam

In plaats daarvan zal de al jaren bestaande nationale mixteamcompetitie worden opgewaardeerd. In een mixteam staan drie vrouwen en drie mannen opgesteld, ouder dan achttien jaar.

Wedstrijden met gemengde teams worden ook internationaal gezien steeds belangrijker, zo zal er bij het komende WK in Baku een teamevent zijn en is er voor het eerst een mixwedstrijdop het Olympisch judotoernooi in 2020 in Tokio.

De 22- editie van de nationale mixteamcompetitie bestaat uit een voorronde op drie november bij Theo Meijer Sport in Leusden en een finale dag op 5 januari 2019. De locatie daarvan zal later bekend worden gemaakt..

Alle wedstrijden duren vier minuten, voor vrouwen -57 kilo, -70 kilo en +70 kilo. De gewichtsklassen voor de mannen zijn -73 kilo, -90 kilo en +90 kilo. Uit de regio wil Kenamju meedoen met twee teams en Judo Yushi uit Nieuw Vennep met een team. Ben Rietdijk Sport uit Velserbroek gaat zich niet inschrijven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal