Zoefzoef gaat snel in Haarlem-Zuidwest rijden

Wessel Mekking
Haarlem

Bewoners van Haarlem-Zuidwest die weinig mobiel zijn, kunnen zich vanaf maandag 1 oktober laten vervoeren met de Zoefzoef, een elektronisch autootje. Wanneer ander vervoer geen optie is, kan voor 1,50 euro een ritje van maximaal enkele kilometers worden gemaakt. Boodschappen, rolstoel en rollator kunnen mee de Zoefzoef in.

Het elektronische autootje kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een ritje naar de kapper, vrienden, winkels of de fysiotherapeut. In Schalkwijk reed de Zoefzoef al.

Vrijwilligers

De vervoersdienst, die draait op vrijwilligers, is een initiatief van welzijnsorganisaties Haarlem Effect en Dock en ’sociaal ondernemer’ Femke Nannes.

Bewoners van Haarlem-Zuidwest die met de Zoefzoef mee willen, kunnen een aanvraag doen bij Trefpunt ’t Trionk aan de Van Oosten de Bruijnstraat. Het autootje gaat rijden van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 17 uur.

Een rit dient één dag van tevoren te worden gereserveerd via 023-5324261. De Zoefzoef voor bewoners van Zuidwest rijdt ook naar een deel van het centrum van de Spaarnestad. Het autootje rijdt van deur tot deur, zo is de belofte.

De ’sociale vervoersdienst’ kan nog vrijwilligers gebruiken. Niet alleen wordt gezocht naar chauffeurs die minimaal één dagdeel per week in de Zoefzoef willen rijden. Ook kan de vervoersdienst in Haarlem-Zuidwest nog een rittenplanner gebruiken.

Kandidaatvrijwilligers kunnen zich melden via vervoer@haarlemeffect.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.