Bus botst op vrachtwagen in Halfweg, chauffeur bekneld [video]

Halfweg

Op de A200 bij knooppunt Rottepolderplein in Halfweg is een ernstig ongeluk gebeurd met een bus en een vrachtwagen. De chauffeur van de bus zat meer dan een uur bekneld en moest bevrijd worden. Toen dat was gelukt werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

De buschauffeur kwam vanaf de A200 en wilde de A9 oprijden toen het even na twaalf uur mis ging. De man botste met zijn bus tegen een vrachtwagen van PostNL. De vrachtwagen kwam vervolgens met een personenwagen ervoor in botsing.

De chauffeur van de bus kwam bij het ongeval bekneld in zijn bus te zitten. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn ingezet om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Het duurde uiteindelijk ruim een uur voordat de uit de bus gehaald was.

Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de bus ten tijde van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur en inzittenden van de auto kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

De afrit is door het ongeval lange tijd afgesloten voor verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.