Bennebroek, Alliance, Rood-Wit winnen

Tom Mentink
Hockey

De mannen van Bennebroek zijn het seizoen uitstekend gestart met een 6-4 thuisoverwinning op VVV. De hockeyploeg van trainer Jeroen Mahadew kwam tot tweemaal toe op achterstand, maar maakte na rust het verschil met de bezoekers uit Amsterdam.

In de eerste helft zorgden Michiel van der Stadt (2) en Rogier de Brouwers voor een 3-2 voorsprong. Nog voor rust kwam Bennebroek in een overtalsituatie terecht, nadat een speler van VVV vanwege een tijdstraf van tien minuten naar de kant moest. Via treffers van Hidde Koopman en opnieuw Van der Stadt liep de thuisploeg vervolgens uit naar 5-2.

,,Daarna kwamen we in problemen’’, zag Mahadew. ,,Vooral toen wij door een groene kaart even met een man minder stonden en zij terugkwamen tot 5-4. Maar we zijn niet in paniek geraakt. We hebben het volwassen uitgespeeld.’’ Taco Hoogendijk zorgde voor de bevrijdende 6-4.

Rood-Wit boekte een 3-5 uitzege op bezoek bij Spandersbosch. De Aerdenhoutse formatie gaf in de eerste helft de 0-1 voorsprong - via een treffer van Willem-Jan van Loon - weg. Barta Nijs, Frank van der Hulst en Jos Douwma brachten het team van trainer Willem Slinger nog voor rust opnieuw aan de leiding (2-4).

,,In de tweede helft hebben we geprobeerd het dicht te houden achterin en via de counter toe te slaan’’, sprak Slinger, die na een tijdstraf voor een van zijn spelers Spandersbosch toe zag scoren uit een strafcorner (3-4). Via een doelpunt van Tom van de Putte werden de drie punten in de slotfase definitief veiliggesteld.

,,Een lekker begin, want we hebben twaalf nieuwe spelers. Dat is even wennen. Een echte doelstelling durf ik nog niet uit te spreken’’, benadrukte Slinger.

Alliance boekte een kleine overwinning op De Reigers (1-0) via een goal van Bart Kronenberg uit een strafcorner. ,,Best een lekker begin, zeker omdat De Reigers vorig jaar hoger eindigde dan wij’’, sprak de opgeluchte coach Sjoerd Wolters, die zijn debuut maakte als hoofdtrainer van de ploeg uit Heemstede.

,,Ik moet wel zeggen dat onze keeper (Guy Koentjes, red.) ons wel gered heeft met twee goede reddingen. En het scheelde ook dat zij Mark Weber miste. Hij speelde vorig jaar nog in de hoofdklasse, maar zit nu in Nieuw-Zeeland.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen