Sijm terug in Bennebroek, op ’mooiste circusterrein van Nederland’

De act van Marco en Priscilla vereist precisie, timing en lef.© FotoUnited Photos/Paul Vreeker

Judy Nihof
Bennebroek

In de tent van Circus Sijm in Bennebroek vliegen de messen door de lucht. Daarbij ontbreken dit keer publiek en glitter en glamour. Marco Moressa en zijn vrouw Priscilla Errani zijn even aan het oefenen.

Pas na drie jaar ’droog’ trainen, durfde Moressa het aan om de steekwapens naar zijn vrouw te gooien zonder haar te raken.

Precisie, timing en lef, daar draait het om bij deze act waarbij Priscilla vastzit op een draaiende schijf. ,,Hoe dichter het mes bij het lichaam belandt, hoe spectaculairder’’, aldus de Italiaan. En nee, Priscilla is nog nooit gewond geraakt.

Kruisbogen

Samen vormen Marco en Priscilla het duo Double Risk. Het is een van de spannendste acts op het programma van het kleine Circus Sijm, dat tot en met zondag 9 september in Bennebroek blijft.

Double Risk is een toepasselijke naam want niet alleen Priscilla loopt gevaar. Bij een ander onderdeel van hun act, met kruisbogen, schieten ze ook op elkaar. Of liever gezegd: langs elkaar. In de circuswereld lopen meer messenwerpers rond. De concurrentie is best groot, maar Marco kan daar niet mee zitten. ,,Wij zijn de besten.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marco en Priscilla komen allebei uit een circusfamilie. Hij was jarenlang jongleur, zij had en heeft nog steeds een hoelahoep-act. De messenwerpact is een gezamenlijk ding.

Circus Sijm trekt elk jaar nieuwe acts aan. De beste artiesten zijn vaak afkomstig uit Frankrijk, Duitsland en Italië. ,,Daar heb je de grote circusdynastieën’’, zegt PR-man Alexander Wijsen. Het gebeurt heel soms dat artiesten langer dan een jaar blijven. ,,Maar dat is alleen op voorwaarde dat ze een andere act presenteren.’’

Bij Circus Sijm zijn ze blij om terug te zijn op het charmante, door veel groen omringde evenemententerrein in Bennebroek. Hier komt de karavaan graag.

,,Het is het mooiste circusterrein van Nederland’’, zegt Wijsen. ,,We hebben hier precies de ruimte die we nodig hebben. Op deze plek komt het circus echt tot zijn recht.’’

In Bennebroek hoeven de medewerkers niet te woekeren met de ruimte, zoals op sommige andere plekken. Hier is ook ruimte zat om de twee paarden van Francois Kaselowsky - de enige dieren dit keer- te laten grazen. Wijsen: ,,En dit terrein is gelukkig ook weer niet zó groot dat de tent minuscuul lijkt’’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.