Heemstede tegen Duinpolderwegplan GS

Een van de vele protestborden tegen de weg.

Sjaak Smakman
Heemstede

De gemeente Heemstede spreekt zich als eerste en tot nu toe enige gemeente uit tegen het uiteindelijke plan van Gedeputeerde Staten voor de Duinpolderweg.

Begin dit jaar sprak de gemeente zich al uit tegen de door GS gekozen ’sloopvariant’ dwars over het Hillegomse bedrijventerrein Horst ten Daal. Met dat tracé kon Heemstede wel leven, maar niet met het feit dat de Duinpolderweg bij de Weeresteinstraat (N208) zou stoppen en vooralsnog niet verder zou worden doorgetrokken naar de Provincialeweg ((N206). Dan levert die weg voor ons eigenlijk niets op, was de kritiek, terwijl minder doorgaand verkeer juist hoog op de politieke stond (en staat). Wat Heemstede betrof zou de regio Zuid-Kennemerland voorlopig maar de helft van toegezegde 4,5 miljoen aan de Duinpolderweg meebetalen en de andere helft pas overmaken als ook dat laatste stuk is aangelegd.

GS kiezen uiteindelijk voor aanleg door de Oosteinderpolder, maar de weg stopt voorlopig nog steeds bij de N208. Dat de weg dichter bij Heemstede komt te liggen vindt de gemeente prima, maar de gemeente blijft vinden dat de weg meteen moet worden doorgetrokken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.