Brede school Hillegom mag acht miljoen euro kosten

Hier moet het ikc komen.

Hillegom

De nieuwe brede school aan de Weerlaan in het parkje bij sportcentrum De Vosse moet er in het najaar van 2020 staan en mag maximaal acht miljoen euro kosten.

Dat stelt het Hillegomse college voort aan de gemeenteraad. Het zogeheten integraal kindcentrum (ikc) wordt de fusieschool van de Leerwinkel en de Jozefschool en moet onderdak bieden aan ongeveer 350 leerlingen. Daarnaast moet er kinderopvang komen voor kinderen vanaf nul jaar. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het ikc op de plaats van de huidige Leerwinkel aan de Thorbeckelaan zou komen, maar na veel protesten vanuit de buurt koos de gemeente voor het parkje aan de overkant van de Weerlaan.

Daar ligt al een parkeerterrein en de nabijheid van de sporthal en he zwembad is een extra plus. De school moet een plus op de metergebouw worden. Dat betekent dat het per saldo energie levert .

Over de verkeersafwikkeling zijn nog zorgen bij de omwonenden, zo bleek op een bewonersbijeenkomst. Daar komt volgens het college bij op dit moment de vraag speelt of de wijk Meer en Dorp een extra ontsluiting moet krijgen. Dat kan consequenties hebben voor de infrastructuur aan de Weerlaan waar het IKC, tekent het college aan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.