Hoofddorper (56) mogelijk slachtoffer van ’vergisontvoering’ in Cruquius: voertuig aangetoffen, 15.000 euro voor gouden tip [update]

Marlies Vording
Cruquius

De politie vermoedt dat afgelopen donderdag in Cruquius een verkeerde man is ontvoerd. Van het slachtoffer, een 56-jarige Hoofddorper, ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Zondagavond voerde de politie een locatieonderzoek uit in Gouda. Het busje waarin de man is ontvoerd, een rode Mercedes Vito met zilveren imperiaal, is inmiddels aangetroffen. ,,We maken ons zorgen om het welzijn van het slachtoffer’’, aldus een politiewoordvoerder.

Volgens het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie is er op dit moment geen enkele aanwijzing dat de 56-jarige Hoofddorper zich in het criminele circuit bevindt.

De ontvoering had plaats op donderdagavond rond zes uur. Er kwamen meerdere meldingen binnen van ooggetuigen. Zij zagen dat langs de Spaarneweg in Cruquius een man uit zijn auto werd getrokken. In een rood busje werd hij meegenomen in de richting van de N201.

De politie hield die avond in Gouda zes mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering. Zij zitten nog steeds vast en worden maandag voorgeleid bij de rechtbank Noord-Holland. Het gaat om drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar oud zonder bekend woonadres.

Wat het motief is van de ontvoering, is volgens de politie nog onduidelijk. Het TGO vermoedt dat er nog meer verdachten bij de zaak zijn betrokken.

Tot dusver zijn er negen tips binnengekomen over het incident, maar die hebben nog niet geleid tot de oplossing van de zaak. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 15.000 euro uit aan de gouden tipgever.

Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De Mercedes Vito-bus.© Foto politie

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.