Man bespuugt politie na arrestatie voor winkeldiefstal in Haarlem en blijkt in bezit van ploertendoder [update]

© DNP

© DNP

© DNP

© DNP

1 / 4
Internetredactie
Haarlem

Een 40-jarige man uit Haarlem is woensdagmiddag aangehouden na een vermeende winkeldiefstal bij de Albert Heijn aan de Raaks. Hij beledigde een beveiliger en bespuugde een agent. Bij zijn aanhouding bleek dat hij een ploertendoder bij zich had.

De man liep rond 13.45 uur vanaf de Raaks naar de Zijlstraat, terwijl hij werd achtervolgd door een beveiliger van de supermarkt. Dit in verband met de diefstal van een pak wijn. De beveiliger werd geholpen door handhavers.

De Haarlemmer wilde niet blijven staan, maakte dit luidkeels kenbaar en beledigde daarbij de beveiliger en de handhavers. De beveiliger heeft daarop de politie ingeschakeld.

Bij aankomst van de politie bedaarde de man, maar later begon hij zich toch weer te verzetten. De verdachte werd in eerste instantie aangehouden voor belediging, waarna hij een agent bespuugde.

Bij de fouillering werd een ploertendoder aangetroffen. De politie heeft het wapen inbeslaggenomen. Hij wordt ook verdacht van diefstal van een pak wijn eerder die dag.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP

De agenten deden een sjaal om bij de verdachte om te voorkomen dat hij meer agenten zou bespugen. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau.

De 40-jarige Haarlemmer mocht het politiebureau na het verhoor verlaten. Hij is gedagvaard en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.