Nieuwe route met QR-codes: Met de fiets op ontdekkingstocht door Velsen

Het is altijd een levendige boel bij de sluizen.© Archieffoto ANP

Van onze verslaggeefster
Velsen

Bewoners en bezoekers van Velsen kunnen de gemeente vanaf de fiets gaan (her)ontdekken. Citymarketing Velsen heeft een gratis route uitgezet langs achttien culturele en monumentale plekken.

De fietsroute voert langs diverse musea, de schouwburg, maar ook langs plekken als Landgoed Duin & Kruidberg en Zeesluis IJmuiden. Bij elke locatie hangt een QR-code waarmee video’s te zien zijn met interessante weetjes of een spannend verhaal.

Hierdoor is de tocht ook erg geschikt voor kinderen. Een leuk spelelement: aan het eind van elke video verschijnt een letter in beeld. De achttien letters samen vormen een woord dat te maken heeft met de fietsroute.

De route is opgesplitst in een westelijk deel (route A) en een oostelijk deel (route B) met elk negen locaties. Op die manier kunnen deelnemers zelf kiezen in welk tempo ze de tocht maken. Er is genoeg ruimte om te stoppen voor een hapje en een drankje.

De fietsroute is een voorproefje op het evenement Ontdek Velsen. Dit vindt op zondag 12 september plaats. Op deze dag tonen culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven hun werk tijdens corona. Het vormt de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021. Deelname is gratis.

Geïnteresseerd in de fietsroute? Hij is te vinden op ijmuiden.nl/ontdekvelsen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.