Premium

Het veteranenperkje komt definitief bij het gemeentehuis van Heemskerk. ’De offertes zijn al de deur uit’, aldus initiatiefnemer Freek Koster

De ceremoniële overhandiging van de Veteranenvlag door de vicevoorzitter van het Veteranen Platform, Gerard Kuppen aan Jan van Zanen, VNG-voorzitter en burgemeester van Den Haag, donderdag tijdens de landelijke Veteranendag. De Veteranenvlag zal vanaf 2021 op steeds meer locaties prominenter zichtbaar zijn.
© Foto ANP/Bart Maat
Heemskerk

Het perkje ter ere van veteranen in Heemskerk komt definitief te staan bij het gemeentehuis. Precieze locatie is iets vóór het carillon en bij de nieuwe tuin.

Het minituintje (zestien vierkante meter) is in de vorm van een V (vrede) en bestaat uit een gedenkplaat. Daarop staat de tekst ’De Witte Anjer is het nationale symbool van erkenning en waardering voor onze Veteranen, ingezet in dienst van de vrede’ en witte anjers. Initiatiefnemer Freek Koster – raadslid van Heemskerk Lokaal – heeft er goede hoop op dat het geheel nog deze zomer (augustus) wordt aangelegd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.