Free Walking Tour laat weer de mooiste plekjes van Haarlem zien

Het verzamelpunt van de tours is op de Grote Markt.

Het verzamelpunt van de tours is op de Grote Markt.© foto United Photos/Paul Vreeker

Eva Stam
Haarlem

Een rondleiding door eigen stad of als toerist Haarlem ontdekken? De stadsgidsen van Free Walking Tour Haarlem gaan weer op pad. Zaterdag 26 juni geven ze hun eerste tour.

Door de coronamaatregelen was het lang niet mogelijk om groepen door Haarlem rond te leiden. Bij de stadswandelingen mochten maximaal vier personen aanwezig zijn en dat was niet rendabel. Vanaf zaterdag mogen er maximaal vijftien mensen mee.

Free Walking Tour Haarlem is een kleine onderneming waarbij lokale gidsen rondleidingen door de stad geven. Ze proberen een goede mix van educatie en entertainment aan te bieden. Zo leer je meer over de geschiedenis van Haarlem en ontdek je de verborgen parels van de stad.

De tour is tip-based, wat inhoudt dat de tour gratis is maar mensen zelf kunnen kiezen hoeveel fooi ze aan de gids willen geven. Zo kunnen ook mensen met een klein budget mee. De wandeling is niet alleen voor toeristen, maar ook voor Haarlemmers die hun stad beter willen leren kennen.

Het ontmoetingspunt is op de Grote Markt bij het standbeeld van Laurens Janszoon Coster. De gidsen starten daar elke zaterdag om half 2 ’s middags. Reserveren voor de tours is verplicht. Dit kan via freewalkingtourhaarlem.com

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.