Complotdenker voor politierechter in bedreigingszaak Bodegraven

Complotdenker Wouter Raatgever verschijnt dinsdagmiddag voor de politierechter in Den Haag. De begin deze maand in Siddeburen gearresteerde man wordt verdacht van het verspreiden van opruiende en bedreigende filmpjes. Deze zijn onder meer gericht tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en RIVM-directeur Jaap van Dissel.

In een turbulent kort geding eiste de gemeente Bodegraven-Reeuwijk afgelopen donderdag dat Raatgever, Micha Kat en Joost Knevel stoppen met hun beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Deze complottheorieën zonder enig bewijs verspreiden zij via hun onlineplatform Red Pill Journal.

Raatgever zei eerder in zijn verweer dat de video's met waarschuwingen over kindermoorden "puur zelfverdediging" zijn. "Ik heb het recht om op te komen voor mijn kind en alle kinderen van de wereld. Kinderen, kleinkinderen en opa's en oma's mogen zich verdedigen", aldus Raatgever.

Bij eerdere zittingen rond het drietal werden rechters gewraakt. De kortgedingrechter zou volgens hen niet onafhankelijk zijn. Inmiddels hebben Kat en Knevel een wrakingsverbod, waardoor zij de rechter niet opnieuw mogen wraken.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.