Premium

Archeoloog Tom Buijtendorp steekt met literaire thriller ’De geheime oorsprong’ Dan Brown en Umberto Eco naar de kroon [video]

Tom Buijtendorp bij een inscriptie in de Isistempel in Leiden, de codex in zijn literaire thriller die dezer dagen uitkomt.
© Foto Hielco Kuipers
Zaandam

De vraag waar we vandaan komen en waar we heen gaan biologeert ons sinds mensenheugenis. Het scheppingsverhaal kent ook zo zijn problemen, ontdekken Gina en Nicolas op hun queeste naar het paradijs in ’De geheime oorsprong’, een literaire thriller uit het nieuwe genre ’true quest’.

Gina Chimanti is journalist bij de Italiaanse krant Corriere delle Sera. De foto bij de artikelen van de ravissant knappe 35-jarige rooms-katholieke dochter van oudheidkenner professor Chimanti, werkt als een magneet op interviewkandidaten. Ze heeft donkerbruine ogen, speelt piano en pakt klanken en geluiden haarfijn op. Zegt bijvoorbeeld: ’Ik hoor je zeggen...’. Haar vriend kwam op dramatische wijze om het leven, waarover zij zich schuldig voelt. Haar verleidelijkheid belet haar niet hem halsstarrig trouw te blijven.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.