Rustige nacht op de stranden van Zandvoort en Bloemendaal

Afgelopen woensdag stond de boulevard vol met politieauto’s.
© ANP / Hollandse Hoogte / AS Media
Zandvoort

Terwijl het woensdagavond nog flink uit de hand liep met rellende jongeren op het Zandvoortse strand, bleef het de afgelopen nacht rustig. Een woordvoerster van de politie meldt zondagochtend geen ongeregeldheden.

Of er extra agenten zijn ingezet bij het station en op het strand, wil de politie niet zeggen. ,,Over de inzet van de politie doen wij geen uitspraken, maar nogmaals; de nacht is rustig verlopen.’’

Afgelopen woensdagavond werd een grote groep jongeren door massaal uitgerukte politie van het strand langs de Boulevard Barnaart geveegd. De groep, tussen de 100 en 150 jongeren, was betrokken bij vechtpartijen met andere badgasten.

Lees ook: Grote groep ’uitermate vervelende’ en vechtende jongeren van strand geveegd in Zandvoort

Burgemeester David Moolenburgh heeft daarna 32 gebiedsverboden opgelegd aan jongeren die bij de rellen betrokken waren. De komende tijd krijgen meer raddraaiers per post te horen dat ze voorlopig niet meer welkom zijn in Zandvoort. Het verbod geldt tot en met 9 september. Moolenburgh heeft ervoor gekozen de maximale termijn van twaalf weken op te leggen.

Lees ook: Gebiedsverboden voor 32 jongeren na strandrellen in Zandvoort

Lees ook: Woede over massale knokpartij Zandvoort: ’Gezinnen met kinderen vluchtten weg’

Lees ook: Vereniging van Strandpachters Zandvoort over vechtpartij: ’De politie heeft juist heel snel en adequaat gereageerd. De imagoschade voor Zandvoort is groter’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.