Haarlemmer (24) vast voor steekpartij Klarenbeekstraat; Politie zoekt getuigen

De verdachte is geboeid afgevoerd en meegenomen naar het politiebureau.
© Foto NieuwsFoto.nl
Haarlem

De politie zoekt getuigen van de steekpartij op zaterdagochtend aan de Klarenbeekstraat in Haarlem.

Rond 11 uur die ochtend onstond een conflict tussen een 28-jarige man zonder een vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Haarlemmer. De 28-jarige man werd daarbij met een scherp voorwerp gestoken.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om het slachtoffer medisch te ondersteunen. Na de nodige eerste zorg is de man met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er nu aan toe is, is onbekend, meldt een woordvoerster van de politie zondagochtend. ,,Daar doen we ook geen uitspraken over, gelet op het feit dat wij geen medische achtergrond hebben.’’

Geboeid

De verdachte, een 24-jarige man uit Haarlem, werd later door de politie aangehouden in een nabijgelegen woning. Hij is geboeid afgevoerd en meegenomen naar het politiebureau. ,,De verdachte zit nog vast’’, vertelt de woordvoerster.

Meerdere omwonenden stellen dat het om een ruzie bij een drugspand zou zijn gegaan. De politie wil vanwege de privacy verder geen uitspraken over een eventuele relatie tussen het slachtoffer en de verdachte.

Wie iets gezien of gehoord heeft over het steekincident of andere informatie heeft over de zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

Lees ook: Man gewond bij steekincident Leidsebuurt in Haarlem, verdachte opgepakt [update]

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.