Gebiedsverboden voor 32 jongeren na strandrellen in Zandvoort

© Archieffoto
Zandvoort

De relschoppers die woensdagavond voor ernstige ongeregeldheden zorgden bij het strand van Zandvoort, komen de badplaats de rest van de zomer niet meer in.

Burgemeester David Moolenburgh heeft 32 gebiedsverboden opgelegd aan jongeren die bij de rellen betrokken waren. De komende tijd krijgen meer raddraaiers per post te horen dat ze voorlopig niet meer welkom zijn in Zandvoort.

Lees ook: Grote groep ’uitermate vervelende’ en vechtende jongeren van strand geveegd in Zandvoort

De gemeente bekijkt camerabeelden van de rellen om de betrokkenen te kunnen achterhalen. Woensdagavond zijn bij de strandafgangen van een groot aantal jongeren de persoonsgegevens genoteerd.

Maximale termijn

Het verbod geldt tot en met 9 september. Moolenburgh heeft ervoor gekozen de maximale termijn van twaalf weken op te leggen.

„Het moet afgelopen zijn met groepen jongeren die naar Zandvoort komen om hier te rellen en overlast te veroorzaken. Woensdagavond ontstond een situatie die we niet accepteren. Naast de extra inzet van politie vaardig ik nu deze gebiedsverboden uit. De boodschap is duidelijk: Deze jongeren zijn deze zomer niet meer welkom in Zandvoort.”

Wie zich niet aan een gebiedsverbod houdt, is strafbaar. Ook kan de burgemeester dan besluiten de termijn te verlengen, waarop de persoon niet meer welkom is in Zandvoort.

Lees ook: Woede over massale knokpartij Zandvoort: ’Gezinnen met kinderen vluchtten weg’

Lees ook: Vereniging van Strandpachters Zandvoort over vechtpartij: ’De politie heeft juist heel snel en adequaat gereageerd. De imagoschade voor Zandvoort is groter’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.