Premium

Kitty Stoker, bevlogen helper bij brandwondenleed: verpleegkundige Rode Kruis Ziekenhuis begeleidt jonge slachtoffers ook bij terugkeer naar school

Als erkenning voor haar inspanningen heeft Kitty Stoker recentelijk de ’Blikvanger Award’ gekregen.
© foto ronald goedheer
Beverwijk

Een gezellige barbecueavond die plotseling is veranderd in een nachtmerrie. Maar ook: de doodgewone lunch, abrupt geëindigd na het omvallen van die ene kop thee. Als verpleegkundige van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk ontfermt Kitty Stoker zich al bijna veertig jaar over jonge slachtoffers van ongevallen die brandwonden veroorzaken. Voor die hulp - in het RKZ-kinderbrandwondencentrum én daarbuiten - heeft Stoker recentelijk de ’Blikvanger Award’ gekregen.

Met stevige pas loopt Kitty Stoker over de gang op de derde etage van het Rode Kruis Ziekenhuis. Af en toe werpt ze een snelle blik in een van de kamers op de kinderafdeling. Druk is het niet. Toch heeft de 60-jarige verpleegkundige er een pittig begin van de dag op zitten. Een ochtendlijke verbandwissel is voor een patiënt pijnlijker verlopen dan gehoopt. En al kan Kitty worden gezien als een van de meest doorgewinterde verpleegkundigen die er in Nederlandse brandwondencentra rondlopen, zo’n wissel kan en wil zij niet emotieloos van zich af laten glijden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.