Premium

Venijnig debat over voorrang statushouders voor sociale huurhuizen in Bloemendaal. ’Het mag niet zo zijn dat onze kinderen tien jaar op een woning moeten wachten’

Op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal woont nu een aantal statushouders. Die oplossing is tijdelijk, volgend jaar zullen ze naar een andere woning moeten verhuizen. De bebouwing op Dennenheuvel wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.
© Archieffoto
Bloemendaal

De huisvesting van statushouders in Bloemendaal heeft tot een venijnig debat geleid in de Bloemendaalse gemeenteraad. ,,Moreel verwerpelijk’’, vinden de andere partijen het standpunt van Hart voor Bloemendaal, Liberaal Bloemendaal en Zelfstandig Bloemendaal.

De drie lokale eenmansfracties willen dat Bloemendaal stopt om statushouders voorrang te verlenen bij het betrekken van een sociale huurwoning. Ze dienden donderdagavond in de gemeenteraad een motie in om vluchtelingen voortaan geen voorrang meer te verlenen. Statushouders, evenals anderen die dringend woonruimte nodig hebben, krijgen een urgentieverklaring waardoor ze hoog op de wachtlijst komen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.