Wethouder moet nogmaals aan de slag met kruising Bekslaan-Leidsevaart in Vogelenzang

© Cyclomedia
Vogelenzang

Wethouder Henk Wijkhuisen (D66) moet een nieuw plan bedenken om de onoverzichtelijke kruising Bekslaan-Leidsevaart in Vogelenzang veiliger te maken. Die boodschap kreeg hij donderdagavond mee van de gemeenteraad.

De wethouder was al in 2019 met een eerste plan begonnen, maar dit collegevoorstel voor een drastische herinrichting van de T-splitsing werd door de raad tegengehouden. Nu krijgt hij een aansporing van de raad, via een motie van D66-fractievoorzitter Sacha Kuijs, om zijn huiswerk nog eens over te doen.

Bij een nieuw voorstel moet Wijkhuisen zorgen dat de omwonenden van het rijtje huizen aan de Leidsevaart goed kunnen meepraten. Ook moet hij nogmaals bezien of het noodzakelijk is dat het fietspad naar de oeverkant van de Leidsevaart wordt verplaatst. Die verplaatsing gaat immers ten koste van parkeerplaatsen.

Buurtbewoners, aldus Kuijs, hebben alternatieven bedacht voor deze ingewikkelde verkeerssituatie die misschien wel beter zijn dan het collegevoorstel. En minder duur zijn, want het door de raad afgewezen voorstel kost 1,4 miljoen euro. CDA’er André Burger viel haar bij: ,,Het vorige ontwerp was gewoon niet goed.’’

Wijkhuisen beloofde na de zomer weer met de omwonenden om tafel te gaan zitten om over een aanpassing van de kruising te gaan praten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.