Echtpaar uit de IJmond verdacht van dierenmishandeling. Het stel stuurde baardagamen via postpakketten naar kopers

Een baardagaam.

Een baardagaam.© Archieffoto

Internetredactie
IJmuiden

Een echtpaar uit de IJmond wordt verdacht van het mishandelen van baardagamen (hagedissen). Een man (39) en een vrouw (32) verstuurden de dieren via afgesloten postpakketten naar kopers.

De dierenpolitie kreeg eind mei lucht van de zaak, doordat een baardagame via de post werd onderschept. Het dier werd uit zijn benarde situatie gered en overgebracht naar een adres waar hij de juiste verzorging kreeg. De koper kan nog een belletje van de politie verwachten en zal later verhoord worden. Die persoon wordt gezien als verdachte in deze zaak.

Onderzoek

Voor de dierenpolitie was die onderschepping de aanleiding voor een onderzoek. Al snel kwam het echtpaar uit de IJmond in beeld. De officier van justitie werd ingeschakeld en die gaf toestemming voor een doorzoeking in de woning van de verdachten. In hun huis trof de politie acht baardagamen aan. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de dieren. De hagedissen zijn overgebracht naar een tijdelijk opvangadres. Ook een smartphone van de man werd in beslag genomen voor onderzoek.

Het echtpaar wordt verdacht van dierenmishandeling en heeft daarvoor een proces-verbaal gekregen. Het versturen van dieren via afgesloten postpakketten kan leiden tot pijn of zelfs de dood.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.