Lassina Traoré van Ajax op weg naar Shakhtar Donetsk

Lassina Traoré.
© ANP
AMSTERDAM

Lassina Traoré (20) zet zijn carrière hoogst waarschijnlijk voort bij Shakhtar Donetsk. De aanvaller van Ajax kan in Oekraïne een meerjarig contract tekenen.

Zijn zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai van Forza Sports Group zijn gesignaleerd in Kiev en bereikten de afgelopen dagen op hoofdlijnen een akkoord over de persoonlijke verbintenis van de spits. „Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd”, laat Kramp desgevraagd weten.

Berichten rondom beide clubs dat er tussen Ajax en Shakhtar overeenstemming is over de transfersom van ongeveer 10 miljoen euro, kan Kramp niet bevestigen.

„We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top.” Fernandinho en Willian gingen hem wat dat betreft voor.

Met de aanstaande transfer maakt de speler uit Burkina Faso een stap. De tweede seizoenshelft kwam hij mede door een blessure niet of nauwelijks in de plannen van Erik ten Hag voor.

Maar mede door zijn goede spel in de Champions League bij Atalanta wekte hij veel interesse, waaronder van diverse Italiaanse clubs. Ook andere clubs klopten voor hem aan.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen