Hockeyer Jorrit Croon: ’Wat toeneemt is mijn gretigheid om wedstrijden te winnen en het plezier’

Jorrit Croon.
© Foto ANP/Koen Suyk

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Haarlems Dagblad volgt onder andere hockeyer Jorrit Croon (22) tijdens zijn voorbereiding.

De eerste weken van mei lag het accent voor mij op Bloemendaal. Met mijn team speelde ik om de nationale titel. Een intensieve en prettige periode, waarin de Nederlandse ploeg even uit zicht was. Alles draaide om spelen, trainen, herstellen, bezoekjes aan de fysiotherapeut en meetings. Dat gaat bij Bloemendaal overigens altijd gemoedelijk en in een vriendschappelijke sfeer, maar nooit ten koste van de scherpte.

Hoe dichterbij de play-offs kwamen, hoe meer gefocust ik werd. Dat gaat bij mij heel natuurlijk, ik slaap in zo’n periode ook goed. Wat toeneemt is mijn gretigheid om wedstrijden te winnen en het plezier. En ik voel steeds sterker dat ik goed wil presteren voor de mensen bij de club die ons altijd maar steunen.

Het mag als bekend worden beschouwd: we hebben de titel gewonnen door Kampong te verslaan. Makkelijk was dat niet. We moesten het toch maar laten zien, nadat we een jaar of drie bijna geen wedstrijd meer verloren hadden. Ik realiseerde mij, dat de goede resultaten vooraf in twee wedstrijden teniet konden worden gedaan.

Kortom, het mocht niet fout gaan. Maar ja, tijdens de eerste confrontatie tegen Kampong miste ik wel een shoot-out. Dat gebeurt mij bijna nooit en ik had direct het gevoel dat ik het team in de steek had gelaten. Gelukkig kwam het goed, mede doordat Baas (Maurits Visser, red.) geweldig stond te keepen.

Wat mij verder opviel, is dat de play-offs voorbij waren voor ik er erg in had. Een prijs winnen moet je vieren, dat hebben we ook gedaan.

Inmiddels is het vizier nu weer gericht op Oranje. Afgelopen week had ik nog vrij en was rustig aan doen het motto. De conditie hield ik op peil in de sportschool. Maandag wordt de training met de nationale ploeg hervat en gaan we ons voorbereiden op de EK. Die zijn van 4 tot en met 12 juni in het Wagener Stadion in Amstelveen. Daarna ben ik opnieuw een week vrij en vervolgens wordt het batterijen opladen voor de Olympische Spelen in Tokio. Ik heb er zin in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal