Wisselende perspectieven werknemers in administratieve sector, blijkt uit cijfers van uitkeringsverstrekker UWV. ’Kansen in technische beroepen is goed’

De UWV had vorige maand minder baanzoekenden.

De UWV had vorige maand minder baanzoekenden.© archieffoto Ella Tilgenkamp

Pieter van Hove
IJmond

De daling van het aantal arbeidszoekenden in de IJmond en Zuid-Kennemerland was vorig maand met 4,8 procent.

Dat is iets lager dan het landelijk gemiddelde: 5,6 procent afname, blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV over april. Uit onderzoek is verder gebleken dat werknemers met administratieve banen wisselende perspectieven hebben.

In beroepen waarvoor een hoger opleidingsniveau vereist is, was de daling in werkgelegenheid beperkt. In veel administratieve beroepen op lager of middelbaar niveau ging veel werkgelegenheid verloren.

De kans op een baan voor administratief ondersteuners in technische beroepen, zoals productieplanners en calculators, is overwegend goed. Voor receptionisten en baliemedewerkers in het bankwezen zijn de kansen minder gunstig. Daarnaast zijn er groepen die duidelijk onder de coronacrisis hebben geleden, zoals reisadviseurs, hotelreceptionisten en transportplanners. Voor deze laatste groepen is de verwachting dat de situatie na de coronacrisis weer wat zal verbeteren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.