Premium

Lichtkunstenaar en maker van bizarre objecten verruilt Velsen-Noord voor Haarlem. ’De hele wereld is eigenlijk één grote Meccanodoos’

Lichtkunstenaar Bas Bossinade: ,,De mensen vragen wel eens: wat doen je nou precies? Nou, ik doet niks precies.’’
© foto’s United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Noord

Bas Bossinade weet alles van elektronica, of het nu gaat om laser, neonverlichting, video, televisietoestellen of radio’s. Nieuw of afgedankt, hij sloopt alles uit elkaar en maakt er iets bizars van. Bossinade leeft en werkt in een oud schoolgebouw in Velsen-Noord. Maar hij heeft het onderkomen recentelijk verkocht en keert binnenkort terug naar Haarlem, waar hij eigenlijk vandaan komt.

De oude Da Costaschool, te vinden op het grensgebied van Tata Steel, staat tot de nok toe vol met elektronische apparatuur. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt hier opgeslagen, in dozen, opgetast op tafels, opgeborgen in kasten of zo maar verspreid over de vloer. Wie door de ruiten van de school naar buiten kijkt ziet af en toe, traag, een trein met grote stalen rollen voorbijrijden. De grond onder de school beweegt dan een beetje. Een surrealistische omgeving, precies passend bij de man die in het pand bivakkeert. Op de toegangsdeur prijkt de naam van zijn bedrijf: ’Bossinade Lightworks’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.