Johan Cruijff Prijs naar Ajacied: Ryan Gravenberch verkozen tot talent van het jaar in eredivisie

Ryan Gravenberch maakt een selfie met de jeugd.
© Foto René Bouwman
Amsterdam

Ryan Gravenberch is verkozen tot talent van het jaar van de eredivisie. De zondag 19 jaar geworden Ajacied kreeg de bijbehorende Johan Cruijff Prijs dinsdag uitgereikt op het Cruyff Court in het Amsterdamse Betondorp, waar de naamgever opgroeide.

De middenvelder kwam in 47 van de in totaal 51 duels van de Amsterdammers in actie. Hij was goed voor vijf goals en zes assists. Gravenberch krijgt als winnaar de mogelijkheid om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze. „Ik heb mijn hele jeugd op een Cruyff Court gespeeld”, reageerde hij. „Het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling en het is echt bijzonder dat ik er nu zelf één mag plaatsen.”

De andere genomineerden ware Jurriën Timber, Devyne Rensch, Brian Brobbey (allen Ajax), Owen Wijndal, Myron Boadu, Calvin Stengs (allen AZ), Cody Gakpo, Jordan Teze, Donyell Malen (allen PSV), Joey Veerman (Heerenveen), Abdou Harroui (Sparta), Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia (beiden Feyenoord). De jury bestond dit jaar uit Wim Jonk, Erik ten Hag, Dick Advocaat, Pascal Jansen, Pierre van Hooijdonk, Leonne Stentler, Frank Rijkaard, Youri Mulder, Willy Dullens, Kenneth Perez, Khalid Boulahrouz, Rafael van der Vaart, Danny Buijs en Frank de Boer.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen