Harthoorn en De Koning bestaan, dat bewijzen ze in De Waag

Aureen Harthoorn en Miriam de Koning© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Aureen Harthoorn en Miriam de Koning hebben de handen ineen geslagen en laten hun werk samenkomen in De Waag in Haarlem.

Tot en met 30 mei is de expositie ’Bewijzen zoeken voor je bestaan’ te zien. Begin 2021 begonnen Aureen Harthoorn en Miriam de Koning met de voorbereidingen van hun duo-expositie. Zonder vooropgezet plan maar met in het achterhoofd dat hun werk raakvlakken heeft, zijn zij nieuw werk gaan maken. De expositie bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafisch werk, foto’s en objecten

(Tekst gaat door onder de foto)

Detail van potloodwerk© Aureen Harthoorn

In het werk van Harthoorn speelt het lichaam een belangrijke rol. Niet alleen als model maar ook als spiegel van het innerlijk. Songteksten, poëzie of flarden van gesprekken zijn een inspiratiebron voor haar.

(Tekst gaat door onder de foto)

Winterbanket© Werk van Miriam de Koning (pastel)

Miriam de Koning werd geboren in Haarlem en ontdekte al tekenend en fotograferend dat zij één gedachtespoor volgde: hoe vormend voor je leven is de plek waar je vandaan komt? Welke afdruk laat het in je beleving en in je onderbewustzijn na?

In verband met corona is de expositie op afspraak geopend. Harthoorn ziet daarin alleen maar kansen, ,,De ontvangst op afspraak leidt tot een meer persoonlijke ervaring en geeft gelegenheid tot gesprekken. Daar ben ik alleen maar blij mee.”

Een tijdslot om de expositie te bekijken kan gereserveerd worden op www.miriamdekoning.nl/reserveren

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.