Bloemendaal overtuigend naar finale hockeycompetitie

Jasper Brinkman scoorde tweemaal voor Bloemendaal.
© Archieffoto United Photos/Koen Suyk
Bloemendaal

De hockeyers van Bloemendaal hebben de strijd om het landskampioenschap bereikt. Zaterdagmiddag werd Den Bosch met 3-0 verslagen en na de 1-5 zege afgelopen week was dat voldoende voor het bereiken van de eindstrijd.

Bloemendaal trad aan zonder de aan zijn hamstring geblesseerde Florian Fuchs maar dat deerde de ploeg niet. Na een doelpuntloze eerste kwart nam Bloemendaal, als regerend titelhouder, het initiatief over.

Ondanks het kort uitvallen van Tim Swaen, het strafcorner kanon van Bloemendaal, kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Vijf minuten voor de rust was een sleeppush van Jasper Brinkman goed voor de 1-0.

Lees ook: ’Die twee corners gingen er lekker in, maar het was een teamprestatie’, aldus Jasper Brinkman die met de hockeyers van Bloemendaal de finale om het landskampioenschap bereikte

In het derde kwart kreeg Den Bosch weer het betere van het spel maar Bloemendaal-keeper Maurits Visser hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was Yannick van der Drift in het laatste bedrijf wel succesvol. Bloemendaal kon de wedstrijd simpel uitspelen, zeker na de 3-0 van Jasper Brinkman die zijn tweede treffer van de middag binnen pushte.

De eindstrijd om de landstitel begint voor Bloemendaal donderdagmiddag (14.30) met een uitwedstrijd in Utrecht tegen Kampong. De tweede wedstrijd is zaterdag om 16 uur in Bloemendaal. Een eventuele derde wedstrijd is dan zondag in Bloemendaal. Ook dan wordt begonnen om 16 uur.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen