Petitie tegen muziekevenement in 2023 op Overveens landgoed Elswout

Een bruggetje op landgoed Elswout.

Een bruggetje op landgoed Elswout.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Overveen

Mensen kunnen online een petitie tekenen tegen een muziekevenement in 2023 op landgoed Elswout.

De Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland is de initiatiefnemer. Vrijdagavond om 19 uur hadden ruim driehonderd mensen de petitie gesteund.

Het plan bestaat om over twee jaar in de zomer een groots muziekfestival te houden op landgoed Elswout in Overveen. De stichting ageert tegen dit plan. ’Wij zijn zéér bezorgd dat het ten koste zal gaan van het fraaie en unieke natuurlijk en cultuurhistorisch erfgoed’, zo schrijft de stichting. De stichting noemt het de ’commercialisering van Elswout’.

Muziektheater de Tafel van Vijf en NOW Productions hebben het idee om rond de weduwe Bosrki, een machtige dame die in de negentiende eeuw op Elswout woonde, een muziekevenement te organiseren. De voorstellingen zouden zo’n vijf weken duren met vijfhonderd tot duizend bezoekers per dag.

Het plan is nog uiterst pril, maar is in de week gelegd bij het Bloemendaalse college van B en W. Dat heeft ’een positieve grondhouding’ over het evenement. De Bloemendaalse gemeenteraad gaat op 19 mei over het initiatief praten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.