Sterrenrestaurant Olivijn opent Croquetterie Traiteur Olivijn; ’Kroketten, kaviaar, cadeaus en kunst’

Saskia de Wal Post
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Het succes van Haarlems sterrenrestaurant Olivijn duurt voort. Chef-kok Menno Post en echtgenote Saskia de Wal Post openen medio juni een croquetterie aan de Gierstraat, waar gasten niet alleen terecht kunnen voor haute friture-kroketten maar ook voor luxe traiteurhapjes en ambachtelijke delicatessen.

,,In verband met de concurrentie zijn we tijdens de lockdown naast luxe take-away bestellingen begonnen met het maken van kroketten, zoals kreeft- en garnalenkroketten. Al snel kwam er een trekmuur en dat bleek een succes. De kroketten zijn niet aan te slepen: we maken er nu zo’n 400 per weekend”, vertelt Saskia.

Als de horeca straks de deuren weer geheel mag openen wil het restaurant met een Michelin-ster zich wel weer toeleggen op fine dining. ,,We hebben dan geen plek meer voor de krokettenmuur in het restaurant aan de Kleine Houtstraat. Daarom beginnen we deze croquetterie, waar we kroketten, kaviaar, culinaire cadeaus en kunst gaan verkopen. Dat zullen we ook doen in samenwerking met Haarlemse ondernemers, bijvoorbeeld met een echte Haarlemse worstenmaker en een Haarlemse edelsmid.”

© Foto ANP

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.