Twee veldfouten van Pioniers in de verlenging bezorgen DSS Kinheim honkbalzege in ’derby’

Thomas Bos brengt de stand op 1-1 na een doorgeschoten bal. Pioniers-werper John Michael Halley is te laat met tikken.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

DSS Kinheim heeft het eerste tikje in de tweestrijd met Pioniers uitgedeeld. De Haarlemmers wonnen donderdagavond na verlenging met 6-5. Zaterdag en zondag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar.

Randolph Oduber opende met een solo homerun in de eerste slagbeurt de score voor Pioniers. Maar de Hoofddorpers keken na de complete eerste inning tegen een 2-1 achterstand aan. Thomas Bos en Seb Visser scoorden voor de thuisploeg.

Pioniers zorgde vervolgens voor een 2-3 stand, maar de thuisploeg counterde naar 4-3. Pas in de achtste inning kwamen de Hoofddorpers langszij nadat Denzel Brooks profiteerde van een doorgeschoten bal.

In de verlenging kwam Pioniers weer op voorsprong via pinch-runner Bodhi de Vreede. Het was niet voldoende voor de winst. Na een tweehonkslag van Mike van Vliet en een foutje van Oduber in het linksveld wist Milan Lammerts de gelijkmaker te verzorgen. Met alle honken bezet en twee man uit greep Mark Smit in het midveld, na een door Jochem Koedijk hoog geslagen bal, mis waardoor Bram Blokker het winnende punt voor de Haarlemmers kon maken. Na drie en een half uur honkballen kwam daarmee een einde aan de wedstrijd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen