Rinus van Kalmthout grijpt ook in IndyCar-race St. Petersburg weer een top 10-klassering [video]

St. Petersburg

IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp heeft ook in de tweede race van het seizoen een top tienklassering weten neer te zetten. Op het stratencircuit van St. Petersburg in Florida werd hij negende.

Van Kalmthout kwalificeerde zich als zevende voor de race in Florida. Hij was daar niet helemaal tevreden over. De coureur lag immers op schema om zich te kwalificeren voor de ’last six’ van de kwalificatie, maar kwam door een foutje in de laatste ronde net tekort.

Bij de start van de race op zondag slaagde Van Kalmthout erin een positie te winnen. Het lukte hem niet om deze plek vast te houden. De auto van Ed Carpenter Racing kon zich in St. Petersburg niet meten met de teams van Penske, Andretti en Chip Gannasi.

Tijdens de 65e van de honderd ronden ging Van Kalmthout de pitsstraat in. Hierna bevond hij zich op de tiende plaats. Bij een herstart na een crash van Jimmie Johnson veroverde ’Veekay’ de negende positie ten koste van Scott McLaughlin.

De race werd vanaf het begin aangevoerd door Colton Herta die zijn eerste overwinning van het seizoen wist te pakken. Jozef Newgarden finishte net achter hem. Het podium werd compleet gemaakt door Simon Pagenaud.

Van Kalmthout pakte net als vorige week op het circuit van Barber in Alabama punten voor het kampioenschap. Na twee races staat hij op een zesde plek in het algemeen klassement. De volgende race is volgende week in Texas.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen