Vier panden aan Concourslaan in centrum Hoofddorp binnengevallen bij grote actie politie en overheidsdiensten

Politie in actie op de Concourslaan in het centrum van Hoofddorp.
© Foto Eric van Lieshout
Hoofddorp

Vier panden in de Concourslaan, een winkelstraat in het centrum van Hoofddorp, zijn woensdag binnengevallen door de politie en andere overheidsdiensten.

Daarnaast werden nog eens tien panden aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp-Noord ’bezocht’ door medewerkers van politie, gemeente, belastingdienst, omgevingsdienst en nutsbedrijf Liander.

,,Het is een actie in de strijd tegen de ondermijning’’, zegt burgemeester Marianne Schuurmans over de actie. ,,Wij willen hier iets mee doen tegen het beeld dat hardwerkende ondernemers hebben van illegaal opererende personen die met bijvoorbeeld drugs, uitbuiting en witwassen bezig zijn en daar in hun dure auto’s mee wegkomen.’’

Schuurmans kon eind van de dag nog niet tot in detail zeggen wat er aan de Concourslaan is aangetroffen. Wel somde ze de dagopbrengst op van de totale actie, dus ook aan de Graftermeerstraat: vier illegale woningen, een aantal bedrijven die niet bekend waren, twee belastingschulden werden opgespoord en een vetput die niet aan de regels voldeed.

Wat bracht de overheidsdiensten naar de Concourslaan in het winkelcentrum? ,,Dat weet ik niet precies’’, zegt Schuurmans, ,,maar meestal hebben we een aanwijzing of signaal gekregen. Mensen zien iets dat ’niet klopt’ en melden dat. Dat kan ook anoniem. Daar reageren wij op.’’

Eerder waren er in Haarlemmermeer ook al acties op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg en op De Liede in Vijfhuizen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.