Dave Smolenaars nieuwe coach hockeysters Bloemendaal

Dave Smolenaars wordt coach van de dames van Bloemendaal.
© Foto Koen Suyk
Bloemendaal

Met ingang van het nieuwe seizoen is Dave Smolenaars coach van dames-1 bij Bloemendaal. Hij volgt de huidige hoofdcoach Jeroen Visser op, wiens contract na dit seizoen niet wordt verlengd.

De 50-jarige in Haarlem geboren Smolenaars, die met hockeyen begon bij Bennebroek, is geen onbekende bij Bloemendaal. Hij speelde in de jeugd op ’t Kopje en maakte deel uit van heren-1, waarin hij ploeggenoot was van onder andere Floris-Jan Bovelander en Teun de Nooijer. Vijf keer werd hij Nederlands kampioen met de Musschen.

Smolenaars was als coach eerder actief bij Bloemendaal, bij zowel de vrouwen als de mannen. Dit seizoen is hij nog coach van dames-1 bij Gooische. Ook is hij daar technisch directeur. Die laatste functie combineert hij straks met die van coach van de hoofdmacht van Bloemendaal.

,,Het is ontzettend leuk om terug te keren bij Bloemendaal”, aldus Smolenaars. ,,Ik heb mooie herinneringen aan de club. Wat mij vooral aantrekt is de groep waarmee ik aan de slag ga. Het team heeft veel potentie en ik wil mijn bijdrage leveren om dat verder te ontwikkelen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal