Esther Kiel wil als trainingspartner van Jutta Leerdam de volgende stap maken in haar schaatscarrière

Esther Kiel is blij met haar overstap naar de commerciële ploeg.
© Archieffoto
Overveen

De overstap van Team FrySk naar Team Worldstream kon schaatster Esther Kiel niet weigeren. Bij dit team kan de 24-jarige Overveense zich de koemnde tijd volledig focussen op haar sport.

De meest bekende rijders binnen Team Worldstream zijn Jutta Leerdam en haar vriend Koen Verweij. Maar ook de Bennebroekse sprintspecialiste Isabelle van der Elst maakt deel uit van de selectie. „Ik word ook trainingspartner van Jutta. Mijn favoriete afstanden passen precies in het plaatje dat de leiding voor ogen heeft. Het afgelopen seizoen werd ik vierde op het Nederlands kampioenschap allround. Wie weet kan ik daar ook een stap in maken of zit kwalificatie voor de Olympische Spelen er in”, zegt Kiel.

Met ’Beijing 2022’ is Kiel niet de hele dag bezig. „Het is gewoon fijn om bij een commerciële ploeg te zitten. De randzaken worden voor je geregeld en je kan je volledig focussen op het schaatsen.”

Het was eigenlijk niet eens zo dat Kiel, na drie seizoenen FrySk, onder leiding van Siep Hoekstra, aan een nieuwe uitdaging toe was. „Ik had afgelopen jaar aan het eind al wat mee getraind. Op mijn eigen initiatief, omdat er op dat moment niemand uit mijn ploeg het ijs op mocht omdat ze in een internationale bubbel zaten of door de coronaregels. Een week na onze vrijblijvende kennismaking werd ik gebeld of ik belangstelling had om voor Team Worldstream te komen schaatsen.”

De eerste ervaringen zijn goed. „Iedereen is topsporter en leeft echt volledig voor het schaatsen. Dat zorgt er voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Daarnaast heb ik heel veel aan mijn ploeggenoten als trainingsmaatje. Ik leer iedere dag en hoop mij verder te ontwikkelen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen