Hoogte spelersbudget Telstar speelt mee in beslissing Andries Jonker om te blijven of te vertrekken: ’Ik wil niet naar beneden’

Glynor Plet maakt op 19 februari een doelpunt tegen FC Eindhoven.
© foto united photos / rob van wieringen
Velsen-Zuid

Er bestaat onduidelijkheid bij Telstar over het spelersbudget voor volgend seizoen. Mede daarom hebben Glynor Plet en Welat Cagro nog geen contractverlenging aanboden gekregen.

Trainer Andries Jonker zegt dat er door de coronacrisis veel vraagtekens zijn over het budget dat Telstar volgend seizoen tot zijn beschikking heeft. ,,Ik heb van algemeen directeur Pieter de Waard een minimumbedrag gekregen maar we hopen dat er meer mogelijk is.”

Telstar maakte deze week bekend dat het de opties in de contracten van Kick Groot, Hossein Zamani en Welat Cagro niet heeft gelicht. Groot en Zamani kwamen nog niet in actie, Cagro kwam in 23 van de dertig wedstrijden binnen de lijnen. ,,Hij is een talentvolle jongen Het is coronatijd, we moeten afwachten wat er mogelijk is. We zijn wettelijk verplicht om hem voor 1 april iets te laten weten, we kunnen altijd bij hem terugkomen”, aldus Jonker

Jonker heeft zelf ook een aflopende verbintenis bij de club. ,,Mijn beslissing om door te gaan of niet hangt niet geheel van het budget af. Het heeft er wel mee te maken. We hebben twee jaar lang laten zien met een zeer klein budget om de negende, tiende plek kunnen spelen. Ik wil niet naar beneden.”

Vanwege de onduidelijk situatie wacht Telstar ook nog met contractbesprekingen met Glynor Plet. De 34-jarige spits wil in elk geval wel doorgaan met voetballen. ,,Waarom stoppen als je goed in je vel zit? Ik heb het hier naar mijn zin maar ik sta open voor alles. Ik focus mij eerst op dit seizoen en neem daarna een beslissing.”

Telstar heeft amateurspeler Tom Overtoom een contract aangeboden. De middenvelder heeft de aanbieding in overweging.

De ploeg van Andries Jonker speelt vrijdag tegen Jong Utrecht. Cas Dijkstra is twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen FC Dordrecht. Of Frank Korpershoek terugkeert van blessureleed wordt op het laatste moment besloten.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen