Telstar met 1-0 onderuit bij FC Dordrecht na rode kaart van Cas Dijkstra

Dordrecht

Telstar heeft zichzelf in de voeten geschoten door onnodig te verliezen bij FC Dordrecht op bezoek. Cas Dijkstra pakte volkomen onnodig rood waarna FC Dordrecht met elf man te sterk bleek. 1-0.

Telstar was in de eerste helft veel sterker en leek op weg om de goede start van de laatste periode tegen Roda (3-1 winst) een passend vervolg te geven. Gyliano van Velzen gaf twee keer veelbelovend voor op Glynor Plet maar die kreeg zijn voet niet goed genoeg tegen de bal. Verder gingen de meeste schoten - vaak vanaf grote afstand - rijkelijk naast. FC Dordrecht loerde op de counter maar op de spaarzame momenten dat het eruit kwam wisten de aanvallers elkaar niet te vinden. Richie Musaba kwam er een keer gevaarlijk uit maar Anthony Berenstein.

Cas Dijkstra, die de afgelopen twee wedstrijden juist opviel door te scoren, pleegde vlak voor rust een aanslag op de enkel van Adnan Ugur. Hoog op de vijandelijke helft, totaal geen noodzaak om aan de handrem te trekken.

Ook met tien man bleef Telstar de bovenliggende partij maar het geloof en de pit waren er wel een beetje uit. Een offensief kwam er ook niet van Dordrecht. Kevin Jansen kopte raak vanuit een corner. Redouan el Yaakoubi was net niet op tijd bij de bal.

Trainer Andries Jonker besloot meer risico te nemen door aanvallers Robin Eindhoven en Ozan Kökcü te brengen. Een schot van Welat Cagro ging net over en Glynor Plet was met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker. .

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen