Telstar blijft dit keer wel scherp tot het einde en wint met 3-1 van Roda JC: ’De onderlinge irritatiegrens was bereikt’

Cas Dijkstra scoort voor de tweede keer op rij.
© foto united photos / rob van wieringen
Velsen-Zuid

Telstar heeft voor het eerst sinds 16 januari weer eens drie punten gepakt. Een vroege achterstand tegen Roda JC werd knap omgebogen.

Andries Jonker had na de in de slotfase verloren wedstrijd tegen De Graafschap een duidelijke boodschap voor zijn spelers: geen tegendoelpunt krijgen in de laatste minuut vanuit een standaardsituatie.

,,Er moet een moment komen dat die mannen dat niet meer accepteren. We hebben vijf keer dezelfde bal om de oren gehad, dat heeft zeven punten gekost. De staf kan het laten zien, we kunnen het voordoen maar uiteindelijk moeten zij het doen. Het is een onderdeel van het spel waar de meeste voetballers geen trek in hebben maar het hoort er wel bij.”

Nou, dat voerde Telstar dit keer helemaal goed uit. Roda JC stuurde zelfs doelman Jan Hoekstra mee naar voren in blessuretijd bij een corner. Redouan El Yaakoubi beukte met al zijn kracht de bal weg, waarna de bal via wat andere hoofden voor de voeten van Ozan Kökcü terecht kwam. Die dribbelde naar voren en gooide de wedstrijd in het slot. 3-1.

Daarvoor had Telstar ook al een paar keer gekraakt maar niet gebogen. Jasper Schendelaar redde fantastisch op een schot van invaller Ali Messaoud. Met een katachtige reflex tikte hij de bal over de lat heen. Kort daarvoor was hij ook scherp geweest bij een corner. De hoekschop van Klaasen in de 88e minuut werd, zij het een beetje twijfelachtig, ook al door de doelman weggestompt.

Andries Jonker was blij dat het kwartje was gevallen. ,,Vorige week was de onderlinge irritatiegrens bereikt. De spelers waren boos op elkaar. Elke keer was er wel een speler die niet oplette. Het was niet zo dat het steeds dezelfde was. De spelers waren vooral boos op zichzelf als team. Vandaag hebben ze voor zichzelf bevestigd dat ze het kunnen.”

Zo won Telstar weer eens. Net als de afgelopen twee wedstrijden tegen De Graafschap en Cambuur Leeuwarden, was Telstar wel binnen een kwartier achter gekomen. Het was Fabian Serrarens die zijn oude club pijn deed na een fijn steekballetje door de defensie van Dylan Vente. Het was eigenlijk het enige wat de Limburgers lieten zien.

Telstar kwam beter in de wedstrijd en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Cas Dijkstra was net als vorige week verantwoordelijk voor de 1-1. Hij kopte een voorzet van Anthony Berenstein in de verre hoek.

In de tweede helft lieten kansen lang op zich wachten maar het was Telstar dat het meest nadrukkelijk op zoek ging naar de goal.

In de 69e minuut tekende Glynor Plet met zijn hoofd voor de 2-1 nadat Redouan el Yaakoubi ter hoogte van de rechtercornervlag strak voorgaf.

De overwinning tegen Roda JC is een welkome opsteker voor de ploeg van Jonker. Waar Telstar in januari nog volop leek mee te kunnen gaan doen in de strijd om de play-offplekken werd die hoop door een pittige blessuregolf de grond ingeboord.

Sleutelspelers

Waar Telstar aanvankelijk het vertrek van Sebastian Soto en Benaisssa Benamar nog leek te kunnen opvangen, bleek de abscentie van sleutelspelers als Sven van Doorm, Ilias Bronkhorst, Gyliano van Velzen en vooral aanvoerder Frank Korpershoek te veel te zijn. Jonker: ,,Het gaat irriteren als je niet wint, al kun je het nog zo goed uitleggen.”

De overwinning op Roda betekent een goede start van de vierde periode. Jonker: ,,Dit biedt mogelijkheden. Hierna treffen we Dordrecht en Jong Utrecht. MVV stond een tijdje geleden laatste, nu staan ze net onder ons. We moeten een serie neerzetten, dan kan er veel gebeuren. ”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen