Shayne Pattynama tegen Roda voor het laatst in het witte shirt van Telstar: ’Viking FK is een grote club, acht keer kampioen van Noorwegen’

Pattynama met Van Huizen van De Graafschap.
© Foto United Photos / Ron Pichel
Velsen-Zuid

Shayne Pattynama speelt vrijdag tegen Roda JC waarschijnlijk voor het laatst voor Telstar. De linksback gaat naar het Noorse Viking FK.

,,Viking FK is een grote club. Ze zijn acht keer kampioen van Noorwegen geworden”, vertelt Pattynama (22). ,,Afgelopen seizoen speelden ze in de Europa League en ook komend seizoen is dat hun doel. In het stadion past bijna 20.000 man.”

Vanaf Telstar, de club met de kleinste begroting van het Nederlandse betaalde voetbal, een flinke stap vooruit dus. Na Telstar - NAC op 16 februari kreeg Pattynama te horen over de interesse uit Noorwegen. Hoofd scouting Erik Nevland, oud-speler van onder meer Manchester United, FC Groningen én Viking FK, volgde Pattynama al twee maanden. De competitie in Noorwegen begint in mei. Het contract van Pattynama bij Telstar liep nog door tot deze zomer. Telstar wilde meewerken aan de overstap omdat het zijn afwezigheid intern denkt te kunnen opvangen. Over de voorwaarden van de transfer doet het geen uitspraken.

,,Ik wilde niet perse naar het buitenland. Ik had mijn focus ook op clubs in Nederland. Het gesprek met de trainer heeft mij uiteindelijk echt overgehaald. Hij kon precies mijn goede en zwakke punten aanwijzen. Ik vond het fijn om te merken dat ze echt research naar mij hadden gedaan. Ze hebben heel veel vertrouwen in mij en een duidelijk plan. Ze zijn een club die spelers wil opleiden en daarna doorverkopen. Dat spreekt mij aan.”

Pattynama kijkt terug op een mooie tijd bij Telstar, waar hij sinds 2019 speelt. ,,Ik ben hier een betere voetballer geworden.”

De transfer gaat in op 1 april maar Pattynama vertrekt mogelijk al eerder naar Noorwegen. De wedstrijd tegen Roda JC is waarschijnlijk zijn laatste voor Telstar. Jonker kan tegen Roda mogelijk weer beschikken over Ilias Bronkhorst en Sven van Doorm. Frank Korpershoek, Yaël Liesdek, Kick Groot en Siebe Vandermeulen zijn nog geblesseerd.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen